buro voor architectuur ruimtelijke vormgeving en interieur
André van de Goor BV architect Weert
  • de kleurrijke maar verder ongewijzigde voorgevel

    de kleurrijke maar verder ongewijzigde voorgevel

  • klaslokaal voor de renovatie

    klaslokaal voor de renovatie

  • klaslokaal na de renovatie

    klaslokaal na de renovatie

  • het oude souterrain

    het oude souterrain

  • de nieuwe kantine in het souterrain

    de nieuwe kantine in het souterrain

  • in het nieuw toegevoegde trappenhuis (met lift)

    in het nieuw toegevoegde trappenhuis (met lift)

van voormalige 'huishoudschool' naar kenniskwartier

weert

 

In de binnenstad lag al enige tijd schoolgebouw ‘Hoogh Weert’ leeg. Door onze inbreng is het gebouw in opdracht van Wonen Limburg verbouwd en gerenoveerd en heeft het een nieuwe bestemming gekregen. Zo blijft het behouden en daarmee ook het straataanzicht en het evenwicht aan de Wilhelminasingel.

In het gebouw is het Kenniskwartier gevestigd, een incubator die een startplek biedt voor startende ondernemers en allerlei kruisbestuivingen tussen studenten, starters, overheid en wijkbewoners wil faciliteren. Er wordt ruimte geboden aan HBO Nederland, Hoge Dunk, Stichting Centrummanagement Weert met het backoffice van het VVV, Woonmij Bouwbegeleiding en Media Groep Limburg.