buro voor architectuur ruimtelijke vormgeving en interieur
André van de Goor BV architect Weert
  • de bestaande panden in het centrum

    de bestaande panden in het centrum

  • het bestaande achterhuis

    het bestaande achterhuis

  • de nieuwe woning in het achterhuis

    de nieuwe woning in het achterhuis

  • de bestaande situatie voor verbouwing

    de bestaande situatie voor verbouwing

  • een van de woningen aan de Markt

    een van de woningen aan de Markt

  • de andere gerenoveerde woning aan de Markt

    de andere gerenoveerde woning aan de Markt

  • de nieuwe entree's

    de nieuwe entree's naar de woningen en de winkel

  • doorkijk entreegebied

    doorkijk entreegebied

  • de cortenstalen poort

    de cortenstalen poort

van opslagruimte naar 3 royale bovenwoningen

weert

 

Voordat de opdrachtgever met pensioen ging wilde hij zijn boekenwinkel met opslagruimte aan de Markt nog één keer helemaal aanpakken.

De winkel moest worden losgekoppeld van de bovenwoningen die als opslagruimte dienden en er werd een zelfstandige toegang voor deze woningen gemaakt. Bij de aanpak is het winkeloppervlak vergroot en is alles volledig gerenoveerd. Elke woning is uniek, beschikt over een groot dakterras en ligt in hartje Weert onder de Martinustoren.

De open ruimte aan de Muntpromenade is in een later stadium ingevuld met nieuwbouw. Een cortenstalen poort sluit het nieuwe entreegebied 's avonds en 's nachts af.