buro voor architectuur ruimtelijke vormgeving en interieur
André van de Goor BV architect Weert
  • bestaande bergingen aan de serviliusstraat

    bestaande bergingen aan de serviliusstraat

  • de nieuwe entree van het activiteitencentrum SGL

    de nieuwe entree van het activiteitencentrum SGL

  • de bestaande gevel aan de randwegzijde

    de bestaande gevel aan de randwegzijde

  • de nieuwe buitenruimte aan de randwegzijde

    de nieuwe buitenruimte aan de randwegzijde

  • de open ruimte waar veel activiteiten kunnen plaatsvinden

    de open ruimte waar veel activiteiten kunnen plaatsvinden

van bergruimte naar activiteitencentrum

weert

 

De zuidwest hoek van Keent stond lange bekend als achterstandswijk. Onder het motto 'Keent kiest Kwaliteit' is er flink geïnvesteerd in herontwikkeling van de wijk o.a. in nieuwbouw en studentenhuisvesting (Campus Servilius).

In de onderste bouwlaag van de zuidelijkste flat, waar de bergingen waren en er nauwelijks contact tussen mens en straat was, is nu een activiteitencentrum voor gehandicapten (SGL) gerealiseerd in opdracht van Wonen Limburg. Hierdoor heeft de eerst nog gesloten, donkere plint een open karakter gekregen waar overdag continu activiteiten zijn, wat de levendigheid in de wijk ten goed komt.

Servilliusstraat/Campus Servilius wint in 2011 de Hein Roethofprijs.